• Mateřská škola

      Mateřská škola

Aktuality

Kalendář akcí

Waldorfská pedagogika

Co přináší studium s waldorfskou pedagogikou?

Hlavním zaměřením prvních dvou ročníků je všeobecné vzdělání, následně student volí humanitní nebo přírodovědnou specializaci. Program výuky je velmi bohatý, vedle běžných předmětů obsahuje i odborné a umělecké kurzy. V každém ročníku se realizují tematické kurzy pro získání praktických zkušeností a pro rozvoj sociálních dovedností. Lyceum umožňuje pokračovat studiem na vysoké škole, nebo díky jeho praktickému zaměření, jsou absolventi připraveni jít rovnou do praxe.

 

Žijeme v  převratné době plné změn, které se projevují ve všech oblastech života. Lidé budou muset být schopni se přizpůsobit situacím, které zatím neznáme. Převážně technologické změny se všemi svými zázraky, dary a výhodami se můžou nakonec projevit jako nevýhody. Ukazuje se důležitost celostního vědomí.

Hlavními požadavky na člověka se stává flexibilita, schopnost týmové spolupráce a schopnost aktivně řešit problémy. Nejde už o sumu poznatků (ty jsou lehce dohledatelné na internetu), ale o vlastnosti a schopnosti. Přizpůsobit se musí jak zaměření školního vzdělávání tak role školy. Jsme si toho vědomi. Proto se snažíme vytvářet prostředí podporující tvořivost, iniciativu a aktivitu. Vyučujeme schopnost pro práci v týmu a budujeme morální zásady. 

Absolventi waldorfského lycea mají otevřené dveře jak k následnému studiu na vysoké škole, tak k uplatnění v práci. Pro svoji schopnost řešit problémy a týmovost jsou zaměstnavateli velmi žádáni. 

Kritické myšlení je podstata veškerého vývoje. V době informační exploze není přínosné studenta informacemi zahltit. Musíme vybrat fenomény (které mu dají možnost pochopit podstatu dané věci) a ty pak zařadit do systémových souvislostí. 

Podporujeme celostní myšlení. Ve výuce využíváme vlastní zkušenost a umělecké disciplíny. 

Po
Út
St
Čt
So
Ne
P
Ú
S
Č
P
S
N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4